بیست و دو مرجع آنلاین برای دانلود کتاب های تخصصی همراه با معرفی چهار موتور جستجوی اشعار فارسی

Jan 1, 2011



دانشجویان و پژوهشگرانی که در داخل کشور به فعالیت های علمی مشغولند به دلایل مختلفی ممکن است توانایی خرید کتاب های تخصصی رشته های خود را نداشته باشند. کسانی که تمایل به خرید این کتاب ها دارند هم ممکن است قبل از خرید بخواهند نگاهی عمیق تر به محتوای این کتاب ها انداخته و در صورت اطمینان از مفید بودن آنها اقدام به خرید کنند. 
 اگرجستجویی در اینترنت داشته باشید به تعداد زیادی از سایت های اینترنتی برمی خورید که لینک های دانلود کتاب های مختلفی را در اختیار شما قرار می دهند اما همه ی آنها کیفیت یا تناسب لازم با رشته ی تخصصی دانشگاهی شما را ندارند.

امروز می خواهیم سایت های اینترنتی را معرفی کنیم که اجازه ی مشاهده یا دانلود کتاب های تخصصی را به رایگان به شما می دهند (راستی اگر دنبال کتاب های عمومی انگلیسی برای تقویت زبان خود می گردید توصیه می کنم این مطلب (لینک زیر)
http://www.tafreevar.com/2010/02/19/where-to-find-free-english-resources-online
را از دست ندهید که پر از کتاب های انگلیسی خوب و سایر منابع مفید برای یادگیری و تقویت زبان انگلیسی است؛ اگر هم بخواهید بفهمید کتاب های رایگان فارسی را از کجاها باید گرفت به این مطلب (لینک زیر)
http://www.tafreevar.com/1388/11/25/11-online-resources-to-download-farsi-books
مراجعه کنید).
 
۲۲ مرجع آنلاین برای دانلود کتاب های تخصصی
  1. کتاب های گوگل:
(http://books.google.com/)
کتابخانه گوگل حاوی منبع عظیمی از کتاب های مختلف از جمله کتاب های تخصصی رشته های مختلف می باشد. اگر کتاب مورد نظر خود را با مراجعه به کتابخانه گوگل پیدا کردید و تمایل به دانلود آن داشتید به این مطلب تحت عنوان «چگونه کتاب های گوگل را دانلود کنیم؟» مراجعه کنید.
(http://www.tafreevar.com/1389/05/05/download-google-books-firefox-greasemonkey-script)
  1. گیگاپدیا:
(http://gigapedia.com/)
یکی از بزرگ ترین و بهترین مراجع برای یافتن کتاب های تخصصی رشته های مختلف است و از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در آن یافت می شود. برای دانلود کتاب ها باید ثبت نام کنید که رایگان است اما برای جستجوی کتاب ها نیازی به ثبت نام نیست.
  1. آواکس:
(http://avaxhome.ws/)
این هم از آن مراجعی است که حجم عظیمی از کتاب ها و نرم افزارهای تخصصی را فهرست کرده است. برای جستجوی مستقیم منابع آن می توانید به اینجا مراجعه کنید. برای دانلود نیازی به ثبت نام نیست.
  1. بایگانی اینترنت:
(http://www.archive.org/)
حتماً برای مشاهده ی نسخه ی بایگانی شده ی سایت های اینترنتی به این سایت مراجعه کرده اید. بد نیست بدانید امکان جستجوی کتاب نیز در این سایت وجود دارد. کافی است در جعبه جستجو، به جای
All Media Fields
گزینه ی
Texts
را انتخاب کنید.
  1. ebookee:
(http://www.ebookee.net/)
این هم یک سایت پرمحتوا که اگر چه به زبان چینی است اما جستجوی بسیار خوبی در کتاب های تخصصی رشته های مختلف انجام می دهد.
  1. اسکریبد:
(http://www.scribd.com/)
در این سایت که هدف اصلی آن اشتراک اسناد به صورت آنلاین در بین اعضا می باشد هم می توانید با استفاده از جعبه ی جستجوی بالای سایت برخی از کتاب های مورد نیاز خود را پیدا کنید.
  1. freebookspot:
(http://www.freebookspot.com/)
این سایت بیش از ۴۰۰۰ کتاب با حجمی بالغ بر ۷۰ گیگابایت را در ۹۶ حوزه ی مختلف برای دانلود قرار داده است. احتمال دارد بتوانید برخی کتاب های تخصصی مورد نیاز خود را در آن پیدا کنید.
این هم فهرستی از ۱۵ سایت دیگر که اگر کتاب هایتان را در ۷ سایت بالا پیدا نکردید بد نیست سری بهشان بزنید:
  1. ebook3000  - http://www.ebook3000.com/
  2. free-ebook-download-links -   http://free-ebook-download-links.blogspot.com/
  3. bookgoldmine -   http://www.bookgoldmine.com/
  4. drebooks -   http://drebooks.blogspot.com/
  5. e-booksdirectory -   http://www.e-booksdirectory.com/
  6. ufindbook -    http://www.ufindbook.com/
  7. networkgood -   http://ebook.networkgood.com/
  8. ebooksdownloadfree -   http://www.ebooksdownloadfree.com/
  9. ebookshare -   http://www.ebookshare.net/
  10. knowfree -    http://www.knowfree.net/
  11. free-ebooks -   http://www.free-ebooks.net/
  12. onlinefreeebooks -   http://www.onlinefreeebooks.net/
  13. getfreeebooks -   http://www.getfreeebooks.com/
  14. freetechbooks -   http://www.freetechbooks.com/
  15. ebooks-space -   http://www.ebooks-space.com/
البته لازم به ذکر است که تمامی این سایت ها لزوماً فعالیتی قانونی (از لحاظ مسائل مربوط به حق مؤلف) ندارند لذا توصیه می کنم اگر برایتان امکان دارد بعد از اطمینان از کیفیت کتاب های تخصصی که در این سایت ها خواهید یافت و در صورتی که حق انتشار کتاب به صورت قانونی در اختیار سایت مربوطه قرار نگرفته است اقدام به خرید کتاب ها نمایید.
 
معرفی ۴ موتور جستجوی اشعار فارسی

برای کسانی که به شعر و ادبیات فارسی علاقه مند هستند، وجود یک موتور جستجوی اشعار که بتواند متن دیوان اشعار شعرای کهن یا کتاب های شعر شعرای معاصر را مورد جستجو قرار دهد به اندازه ی وجود گوگل برای کاربران دیگر اهمیت دارد. چنین موتور جستجویی نه تنها برای علاقه مندان شعر و ادبیات بلکه برای محققین و افرادی که قصد پژوهش در اشعار فارسی را دارند بسیار حائز اهمیت است.

اکثر ما سعی می کنیم نیازهای خود در این زمینه را با گوگل برآورده کنیم اما گوگل به جستجو در محتوای ارائه شده توسط افراد می پردازد و لزوماً شعری که ما به دنبال آن هستیم ممکن است توسط کسی قبلاً ارائه نشده باشد و بنابراین در نمایه ی گوگل نیز موجود نباشد. از طرف دیگر، حتی اگر نتایج اندکی نیز با گوگل پیدا کنیم، باز هم قطعاً جوابگوی کارهای تحلیلی و پژوهشی نخواهد بود.

 امروز ۴ موتور جستجو را معرفی می کنیم که به ما در جستجوی اشعار شعرای کهن و معاصر کمک می کنند.

1- گنجور:
(http://ganjoor.net/)
این سایت، قابلیت جستجو در اشعار کهن ۴۰ شاعر پارسی گو از قبیل حافظ، خیام، سعدی، فردوسی، مولوی، نظامی، پروین اعتصامی، عطار، سنایی، وحشی بافقی، رودکی، ناصرخسرو، منوچهری، فرخی سیستانی، خاقانی، مسعود سعد، انوری، اوحدی مراغه ای، خواجوی کرمانی، عراقی، صائب تبریزی، شبستری، جامی، هاتف اصفهانی، ابوسعید ابوالخیر، ملک الشعرای بهار، بابا طاهر عریان، محتشم کاشانی، شیخ بهایی، سیف فرغانی، فروغی بسطلامی، عبید زاکانی، امیرخسرو، شهریار، اسعد گرگانی، فیض کاشانی، مسعود سعد سلمان، رهی معیری، اقبال لاهوری، و بیدل دهلوی را به صورت یکجا و نیز جداگانه فراهم کرده است. همچنین می توانید دیوان یا گزیده آثار هر یک از این شاعران را نیز ماطلعه نمایید.

2- JasJoo (کهن / معاصر):
(http://www.jasjoo.com/)
این سایت در بخش اشعار کهن، قابلیت جستجو در متن آثار ۳۴ شاعر از قبیل حافظ، نظامی گنجوی، وحشی بافقی، سعدی، عطار نیشابوری، خیام، باباطاهر همدانی، ابوسعید ابوالخیر، پروین اعتصامی، عبید زاکانی، جلال الدین محمد بلخی، خاقانی، شیخ بهایی، حکیم سنایی، امیر خسرو دهلوی، فردوسی، محمدتقی بهار، جامی، اوحدی مراغه ای، انوری ابیوردی، محتشم کاشانی، خواجوی کرمانی، فروغی بسطامی، صائب تبریزی، فخرالدین عراقی، هاتف اصفهانی، ناصرخسرو، سیف فرغانی، رودکی، فرخی سیستانی، منوچهری، شبستری، مسعود سعد سلمان، و دقیقی را بصورت جداگانه و نیز یکجا و حتی به تنهایی در هر یک از کتاب های هر یک از شعرا را فراهم کرده است. این سایت نیز قابلیت مطالعه آثار بدون جستجو را دارد. در بخش اشعار معاصر نیز جستجو و مطالعه ی آثار ۳۵ شاعر معاصر (حمید مصدق، سهراب سپهری، فریدون مشیری، احمد شاملو، فروغ فرخزاد، محمدرضا شفیعی کدکنی، قیصر امین پور، هوشنگ ابتهاج، نادر نادرپور، مهدی اخوان ثالث، رویا زرین، مهدی سهیلی، حسین پناهی، منوچهر آتشی، محمود مشرف آزاد تهرانی، سیما یاری، قاسم حسن نژاد، یغما گلروئی، مسعود فردمنش، ایرج جنتی عطایی، ناهید عباسی، نیما یوشیج، محمد بیابانی، اردلان سرفراز، نصرت رحمانی، سلمان هراتی، فرخ تمیمی، حسین منزوی، هیوا مسیح، طاهره صفارزاده، محمد علی سپانلو، سید علی صالحی، احمدرضا احمدی، صمد نارونی، و مریم حیدرزاده) امکان پذیر است.

3- Parset:
(http://www.parset.com/Culture/Poems)
این سایت نیز قابلیت جستجو و مطالعه بیش از ۳۴۰۰۰۰ بیت شعر از ۳۵ شاعر ایرانی کهن را به صورت مجزا یا یکجا فراهم نموده است.

4- ReCent:
(http://www.recent.ir/)
این سایت نیز قابلیت جستجو در اشعار چهار شاعر نامی ایران (حافظ، سعدی، مولوی، و فردوسی) را فراهم کرده است.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
تهیه و گردآوری توسط : Technical Pars Data

0 نظرات:

Post a Comment

Popular Posts

Blog Archive

Followers